Akasya çiçekleri en ciddi rahatsızlıkları tedavi edebilir. Zührevi hastalıkların, mide bulantısının, yanık ve yaraların, mide ağrılarının ve ishalin tedavisinde faydalıdırlar.
Akasya çiçekleri , sıcaklığa bağlı olarak Nisan’dan Mayıs’a veya Haziran’a kadar çiçek açar . Çiçekler açılmadan hemen önce, yapraklar ise oldukça gençken toplanır. Akasyanın tıbbi kullanımı çiçek ve yapraklarla sınırlıdır çünkü diğer kısımları, özellikle kabuğu zehirli olarak kabul edilir.
Akasya çiçeği kullanılır:
- Soğuk algınlığı ve öksürük tedavisi için
- Antiviral hastalıkları, krampları, cilt hastalıklarını, hazımsızlığı tedavi etmek için
- Tohumlar iyi bir protein, karbonhidrat ve yağ kaynağıdır.
- Kavrulmuş tohumlar kahve yerine kullanılabilir
- Akasya çayı romatizmal semptomları ve diş ağrısını bastırır
- Akasya çayı migreni rahatlatır
- Akasya çayı artan mide asit salgısını azaltır
- Akasya çiçekleri migren ve fasiyal sinir nevraljisinin tedavisinde homeopatide kullanılır.
- Akasya çayı yüksek sıcaklığı düşürmek için kullanılır
Akasya çiçekleri, anti-inflamatuar ve antipiretik özelliklere ve balgam söktürücü, antispazmodik, antihipertansif ve müshil özelliklere sahiptir . Akasya çiçeği esaslı tarifler gıda alerjilerinde, iltihaplarda, mide ve bağırsak ağrılarında ve hatta karın kanamalarında kullanılmaktadır. Akasya birçok tıbbi özelliğe sahiptir ve bu nedenle tromboflebit, radikülit, romatizma, gastrit, mide ülseri ve nevralji tedavisinde de kullanılır.
Akasya çiçekleri kokulu ve lezzetli bir çay yapar . 1 çay kaşığı kuru çiçek alın, bir bardak kaynar suya ekleyin ve bardağın kapağını kapatın. Ana yemeklerden önce süzün ve bir bardak için. Maksimum doz günde üç kez 200 ml çaydır.
Akasya sadece tıpta değil aromaterapide de kullanılmaktadır . Koku sinir sistemini yatıştırır, gevşemeye yardımcı olur ve iletişimi koordine eder. Alerjik reaksiyon veya ilaç etkileşimi olmayacağından emin olmak için herhangi bir akasya türü tüketmeden önce doktorunuza danışın.